Tijekom dana potrebno je povremeno zastati i uzeti pauzu. Kratki odmori su važni jer se tada opuštamo i obnavljamo. Uz fraktalne crteže odmor će biti produktivniji. Crtanje i bojenje pomoći će vam da se na kratko odspojite od dnevnih aktivnosti, rasporeda i briga. Crte i šarene boje poboljšat će vaše raspoloženje te vas napuniti snagom zbog koje ćete se osjećati poletno i motivirano. Nakon pauze uz fraktale bit ćete spremni za nove pothvate.

Metoda fraktalnog crteža je forma art terapije. Puni naziv metode je “Fraktalna metoda analitičke dijagnostike, prognoziranja i korekcije čovjekova stanja”. Terapijsku metodu osmislila je Tanzilia Polujahtova, klinička i obiteljska psihologinja koja radi i djeluje u Rusiji. Od 1991. godine, kada je osmišljena ova metoda, Tanzilia Polujahtova napravila je mnogobrojne kliničke testove i studije koje pokazuju činjenicu da su se ljudi koji su crtali fraktale brže oporavljali od bolesti.

fraktali.jpg
Privatni album 

fraktali
Privatni album 

Crtanje fraktala ne utječe pozitivno samo na oporavljanje od bolesti i različitih negativnih stanja poput anksioznosti. Tijekom crtanja (i kasnije) dobivamo odgovore na pitanja kako upoznati samog sebe, kako dobiti pristup informacijama skrivenima u dubinama naše podsvijesti, kako naučiti prepoznati svoje životne ciljeve i ostvariti svoja postignuća te kako se podignuti na novu razinu u razvoju.

Na Sensa wellbeing danu naučite kako crtati fraktalne crteže kojima ćete poboljšati opće stanje, ali i odnose s okolinom i privući obilje u svoj život. Kroz proces će vas voditi Martina Kosec, specijalistica metode fraktalnog crteža iz centra za razvoj putem umjetnosti Puni potencijal.

Radionica će se održati na livadi Lipovo sjedište, od 17 do 18.30 sati. 

Martina Kosec.jpg
Privatni album Martina Kosec

Prijavite se na Facebook event Sensa wellbeing dan 2023. i pratite nas za više informacija o programu i događanjima! Sve su radionice i predavanja besplatni.