Još
Izdanje: Potvrdi
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ODRŽAN SENSA POP-UP EVENT 'ŽENE KOJE NAS MOTIVIRAJU': Naše panelistice čine razliku - inspiriraju nas i potiču na bolje

Autor Sandra Horvat

Sensa pop-up event na temu 'Žene koje nas motiviraju' u organizaciji s Merkur osiguranjem održan je 28. rujna 2023. u Merkur Lifestyle centru uz panelistice Maju Prović, Vedranu Likan, Ana-Mariju Jagodić Rukavinu i Anu Petričić Gojanović

 Sensa x Merkur_RG (38).JPG Izvor: Robert Gašpert

U današnjem svijetu inspiraciju možemo pronaći na sasvim neočekivane i različite načine. Međutim, jedan od najmoćnijih izvora motivacije svakako su inspirativne žene koje su ostavile dubok trag u raznim područjima života. Na Sensinom pop-up eventu 'Žene koje nas motiviraju' upoznali smo se s pričama žena koje su nas svojim postignućima, hrabrošću i predanošću inspirirale da i mi ostvarimo vlastite ciljeve, ali da također ne zaboravimo sanjati još veće. 

Event je uz suorganizatora Merkur osiguranje održan u jedinstvenom prostoru Merkur Lifestyle centra gdje je urednica Izabela Vrtar razgovarala s četiri panelistice. Mindfulness coach Maja Prović, poduzetnica i Managing Partner u Colliersu Vedrana Likan, osnivačica PBS centra sportske izvrsnosti i inovatorica Body tehnike Ana-Marija Jagodić Rukavina te vlasnica agencije PRiredba Ana Petričić Gojanović ispričale su sasvim različite priče koje su ih vodile na putu motivacije, ali nešto im je ipak bilo zajedničko - sve su one bile beskrajno ustrajne i živjele vlastite živote baš onako kako su osjećale da trebaju, a upravo to ih je dovelo do ispunjenja. U tome da ispravnim djelovanjem ne činimo dobro samo sebi, nego i svijetu oko nas, sve su se složile.

Osim u ugodnoj atmosferi, uživali smo i u bogatom izboru ukusnih proizvoda Sana delikatese koji su nas oduševili kvalitetom. Sana proizvodi podsjećaju nas da je hrana važan izvor zdravlja i zadovoljstva, a sve što smo imali priliku degustirati bilo je vrhunskog okusa i bogatih nutritivnih vrijednosti. Uz Sanu je itekako moguće uživati zdravo!

 Sensa x Merkur_RG (67).JPG Izvor: Robert Gašpert

Maja Prović

 Sensa x Merkur_RG (5).JPG
Maja Prović
Izvor: Robert Gašpert

Maja je motivaciju pronašla u činjenici da je preživjela prometnu nesreću, a ova mindfulness coach svoje stečeno znanje rado dijeli s drugima učeći ih da ipak ne moraju prolaziti kroz svu tu bol da bi živjeli jedan ljepši i bolji život. Na eventu smo čitale Majine mindfulness kartice koje je svaka od nas izvukla intuitivno tako da je naš unutarnji glas komunicirao putem tijela i poveo nas do kartice koja je poruka za nas.

Velik dio života sam živjela u nesvjesnosti, ali su se dogodile određene situacije koje su me zaustavile. Doživjela sam prometnu nesreću, a taj me je događaj promijenio. Od tada znam da je moj život u mojim rukama. To je u meni probudilo svjesnost življenja u ovome trenutku - biti tu i sada. Kroz svoje iskustvo, u najboljoj namjeri ja služim i drugima da ipak ne moraju proći kroz patnju i bol da bi konačno došli do boljega i ljepšega života. Moj je zadatak prihvatiti svaki dio sebe. Iako sam ja nesavršeno biće u nesavršenim okolnostima, prihvaćam se upravo takvu. 

Vedrana Likan

 Sensa x Merkur_RG (32).JPG
Vedrana Likan
Izvor: Robert Gašpert

Da se liderom ne rađa, nego postaje, smatra poduzetnica i Managing Partner u Colliersu. Shvatila je da se i ona osjeća dobro kada čini dobro jer to daje svrhu njezinom životu. 

Nisam doživjela katarzičan moment kao mala - nikada nisam bila probitačna, ali to nije ni važno. Smatram da se liderom ne postaje, nego rađa. Dugo mi je trebalo da naučim prepoznati svoju energiju koja motivira, a i sada me najviše motiviraju drugi ljudi, zajedništvo među nama. Ja živim mantru 'sve je točno tako kako treba biti'. Ne možemo svaki dan raditi samo ono što želimo, ali ako u dijelu nekog projekta ili dana prepoznamo svoju strast i ostvarenje vlastitog potencijala, već smo na dobrome putu. 

Ana-Marija Jagodić Rukavina

 Sensa x Merkur_RG (36).JPG
Ana-Marija Jagodić Rukavina
Izvor: Robert Gašpert

Osnivačica PBS centra sportske izvrsnosti i inovatorica Body tehnike smatra da je važno spojiti tijelo i um kako bismo mogli živjeti svoj maksimalan potencijal i biti motivacija drugima. Također, naglašava moment 'zajedništva' i dijeljenja znanja i iskustva kao neizostavnog faktora u tome da činimo dobro i živimo u zdravoj energiji.

Moj put je specifičan. Odmalena sam u sebi nosila vjeru u nešto što uopće nisam znala opisati, ali smatrala sam je prirodnom i vjerovala da je i drugima to prirodno. Ipak, to je bila moja prva zabluda i najveće učenje. Zahvalna sam svakom vanjskom otporu na kojeg sam nailazila jer mi je pomogao i omogućio da shvatim koliko je moja vjera velika i koliko je važno uvijek pratiti sebe u životu. Svi mi težimo balansu, ali nismo svi isti, stoga recept za to možete jedino pronaći kroz osobni rast i razvoj. Ja se trudim svoj rast u svjesnosti svakodnevno prenašati u radu, priči i djelovanju, a glavna motivacija za to je da i u to sama vjerujem. Jedino se tako mogu pogledati u ogledalo i istinski raditi svoju životnu misiju.

Ana Petričić Gojanović

 Sensa x Merkur_RG (26).JPG
Ana Petričić Gojanović
Izvor: Robert Gašpert

Poduzimanje akcije u svrhu postizanja benefita i za druge važno je za vlasnicu agencije PRiredba. Ona smatra da je faktor odgovornosti taj koji nas zapravo tjera da idemo dalje i borimo se, a na neuspjeh gleda kao na sastavni dio života. 

Oduvijek sam voljela akciju i nikada nisam čekala druge, a sve sam to radila zbog zajedništva. Želim dati maksimum od sebe zbog drugih jer se ja zapravo osjećam dobro onda kada se ljudi oko mene također tako osjećaju. To se oslikava i na moj posao - prihvaćanjem projekata na kojima radim činim da i drugi mogu uživati u njihovim rezultatima. Ja sam odgovorna prema drugima i nikada se ne smatram žrtvom. Smatram da i u teškim trenutcima postoji razlog zašto je tako i te me situacije mogu samo ojačati. 

Na kraju ovoga druženja još smo jednom dokazali da su žene izvor snage, inspiracije i promjene u svijetu!

Kako nam je bilo na Sensa pop-up eventu pogledajte u galeriji:

Najnovije