2 žlice maslaca
2 češnja češnjaka
120 g crvene leće
2 lovorova lista
150 g mini rajčica
500 ml povrtnog temeljca
1 grančica kadulje
ulje
sol, papar
500 g tjestenine
parmezan
Češnjak nasitno nasjeckajte. Zagrijte ulje u tavi i stavite na njega češnjak. Dodajte leću, lovorovo lišće, prepolovljene rajčice i temeljac te posolite i popaprite. Kada provrije, kuhajte još 10-ak minuta uz povremeno miješanje. Izvadite lovor iz leće te štapnim mikserom napravite pire od leće.
Tjesteninu skuhajte u slanoj vodi prema uputama na pakiranju. Listove kadulje popržite na vrućem ulju, izvadite iz tave i ostavite da se ocijede na kuhinjskom papiru. Procijedite tjesteninu i pomiješajte s umakom.
Podijelite na tanjure, pospite svježe naribanim parmezanom i pospite listićima kadulje te odmah poslužite. Po želji, pospite mljevenim čilijem.
Izvor: Kuhaj.hr