2 veće banane
2 šalice sitnih zobenih pahuljica
3 - 4 žlice kakao praha
2 žlice kokosova ulja
6 žlica sjeckanog suhog voća
2 žlice meda (nije nužno)
2 žličice limunova soka
prstohvat cimeta
prstohvat praha vanilije

Bananu ogulite i izgnječite vilicom. Pomiješajte sve sastojke u većoj zdjeli da dobijete jednoliku smjesu. Manju posudu za pečenje obložite prozirnom folijom pa smjesu prebacite na foliju. Ravnomjerno je rasporedite na dno posude, do željene debljine (smjesa ne mora pokriti cijelo dno) pa prekrijte ostatkom folije.

Najfiniji okus i tekstura ovih pločica nastaje kad odstoje u hladnjaku preko noći. Ako vam se žuri, posudu sa smjesom možete staviti u zamrzivač na sat vremena.

Narežite pločice, svaku zasebno zamotajte u foliju i držite u hladnjaku do sljedećeg odlaska na izlet. Dobar tek i uživajte u planinarenju!