1 tikvica (do 200 g)
1 žlica mljevenog lana
150 g tamne čokolade (min. 60% kakaa)
2 žlice kokosova ulja
2 žlice biljnog mlijeka
70 g rižina brašna
25 g kakaa
½ žličice sode bikarbone
50 g kokosova šećera
prstohvat himalajske soli
po želji nekoliko žlica nasjeckanih orašastih plodova po izboru
Tikvicu operite, očistite i naribajte na finom ribežu. Lan pomiješajte s 3 žlice vode i ostavite sa strane. Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva, a posudu obložite papirom za pečenje. Nasjeckajte tamnu čokoladu. Pola količine stavite u posudu s kokosovim uljem i biljnim mlijekom pa rastopite na pari.
U zdjeli pomiješajte rižino brašno, kakao i sodu bikarbonu (možete ih prosijati zajedno), kokosov šećer i sol. Dodajte naribane tikvice i mješavinu s lanom, a zatim i rastopljenu čokoladu. Na kraju umiješajte ostatak nasjeckane čokolade te, ako želite, nasjeckane orašaste plodove. Smjesa će biti prilično gusta. Rasporedite je po posudi za pečenje. Pecite 20 do 25 minuta. Ostavite da se potpuno ohladi prije rezanja i posluživanja, najbolje nekoliko sati.