Sastojci za približno 30 keksića:
90 g mljevenog sirovog lješnjaka
1 žlica kokosova brašna (pravog brašna, ne usitnjenog kokosa)
1 žlica škroba od tapioke
2 žlice mljevenih sjemenki sezama
1 žličica sirovog kakao praha
prstohvat soli
4 žlice rastopljenog kokosova ulja
4 žlice sirupa od javora (prilagoditi količinu prema okusu)
1 bjelanjak
¼ žličice sode bikarbone
1 žličica jabučnoga octa

Sve sastojke pomiješajte pa ostavite smjesu da miruje 5 minuta. Potom rukom oblikujte meku kuglu (ovisno o tome koliko su sastojci vlažni, možda će biti potrebno dodati žličicu kokosova brašna ako smjesa bude previše mekana ili vode ako bude previše tvrda). Omotajte kuglu od tijesta prozirnom folijom pa je držite u hladnjaku najmanje 30 minuta. Razvaljajte ohlađeno tijesto silikonskim valjkom na debljinu 0,5 cm pa kalupima izrežite željene oblike keksića. Pecite ih na 160 °C dok ne dobiju lijepu boju ili dulje na nižoj temperaturi kako bi se bolje osušili.