Sastojci za 8 većih šnita:
80 g maslaca
4 veća jaja
250 ml mlijeka (može i biljnog)
1 žličica cimeta u prahu
40 g kokosova brašna (pravog brašna, ne usitnjenog kokosa)
Uključite pećnicu na 220 °C. U posudu za pečenje veličine 23 x 33 cm narežite maslac na kocke pa stavite u pećnicu da se maslac topi dok se pećnica zagrijava. U međuvremenu ručnim mikserom pomiješajte jaja, mlijeko i cimet, a na kraju dodajte kokosovo brašno i kratko sve izmiksajte da nastane homogena smjesa koja će konzistencijom biti samo malo gušća od smjese za palačinke.
Izvadite iz pećnice posudu s rastopljenim maslacem i na njega izlijte smjesu, malo protresite da se smjesa ravnomjerno rasporedi u posudi. Vratite u pećnicu i pecite približno 20 minuta ili dok se izljevak ne napuhne i poprimi lijepu boju. Kad se malo ohladi, narežite ga na šnite i prelijte ih sirupom od javora i pospite bobičastim voćem ili ih premažite omiljenim pekmezom.