Intervju Jasmine Hemsley: Kako ajurvedu uklopiti u zapadni način života?

Sastojci:
290 g (2 ⅓ šalice) heljdinog brašna
2 žličice praška za pecivo
1 žličica sode bikarbone
1/2 žličice mljevenog cimeta
1/4 žličice morske soli
4 zrele banane (oko 400 g), izmiksane
1 zrela banana (oko 90 g), narezana na kolutiće
120 ml (1/2 šalice) vode
1 žličica ekstrakta vanilije
60 g (1/5 šalice) grožđica
30 g (1/4 šalice) badema

Za posluživanje:
maslac, može i slani

Zagrijte pećnicu na 180 °C (ako koristite ventilatorsku pećnicu: na 160 °C). U velikoj posudi izmiješajte heljdino brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, cimet i morsku sol.

U drugoj posudi izmiješajte izmiksane banane, vodu i vaniliju te ih dodajte u posudu s brašnom. Umiješajte grožđice, bademe i kolutiće banane.

Prebacite smjesu u pravokutnu posudu za pečenje zapremnine 750 g , koju ste prethodno obložili papirom za pečenje. Pecite 25 minuta pa okrenite posudu za pečenje u pećnici da bi se svi dijelovi dobro ispekli te pecite još 15 minuta da kruh bude čvrst na dodir. Pustite da se ohladi prije no što ga narežete na kriške i poslužite s maslacem.