Za pripremu bademova mlijeka kod kuće potrebni su vam samo sirovi bademi i filtrirana voda, a "najteži" dio pripreme je zapravo čekanje.
Jednu šalicu (140 grama) sirovih badema isperite pod mlazom vode, stavite ih u posudu i prelijte hladnom vodom. Pustite da odstoje osam sati ili preko noći.
Nakon osam sati, ili ujutro, bademi će nabubriti a voda će postati bjelkasta. Sljedeći korak je – ocijediti bademe. Potom ih stavite u blender, dodajte 1 litru filtrirane vode i blendajte oko jedne minute.
Sadržaj blendera procijedite kroz gazu ili gustu cjediljku. Većina mlijeka će samo proći kroz gazu (cjediljku) a ostatak iscijedite. Mlijeku možete dodati začin po želji (npr. ekstrakt vanilije) pa ga promiješajte pjenjačom.
Bademovo mlijeko prelijte u staklenku i čuvajte u hladnjaku. Ovako pripremljeno bademovo mlijeko je gušće, a i jeftinije od onoga kupljenog u trgovini.
Postupak pripreme pogledajte u videu u nastavku.