Ljepota Buddha bowla ili obroka u zdjelici, koji se razmeću šarenim bojama i kipte blagotvornim nutrijentima je jednostavnost i brzina pripreme, te prilagođavanje svim dijetnim režimima i gastronomskim preferencijama.
Sastojci za Budinu zdjelu:
50 g brokula
½ manga
50 g ljubičastoga kupusa
65 g konzerviranoga crvenoga graha (ocijeđenoga)
65 g konzerviranoga slanutka (ocijeđenoga)
50 g graška
30 g crnih maslina
30 g klica cikle
10 g feferona
½ limuna
1 žlica sezamovih sjemenki
Sastojci za preljev:
½ žlice tahinija
½ žlice maslinova ulja
½ češnja češnjaka, protisnutoga
1 žlica limunova soka prstohvat čili pahuljica prstohvat mljevenoga kima
Priprema:
Za preljev metlicom izmiješajte tahini, maslinovo ulje, češnjak, limunov sok, čili pahuljice i kim. Brokulu i mango razrežite na manje komade. Sitno narežite ili naribajte ljubičasti kupus. Sve sastojke jedan uz drugi rasporedite u okruglu zdjelicu. Preljev poslužite zasebno.
Pročitajte još:
Recept i fotografija su preuzeti iz knjige Skandinavska Sense dijeta, autorice Suzy Wengel (izdavač Egmont).