Mliječni napici s kurkumom i matchom ove će godine, ako je suditi po svjetskim trendovima tzv. superhrane, zamijeniti latte s adaptogenim gljivama.

Reishi, shiitake ili čaga samo su neke od gljiva, bogate proteinima, mineralima, vitaminima i beta-glukanom, poznate po tome da povećavaju otpornost organizma – i to je upravo ono što nam treba u sezoni bakterija i virusa.

Poznati food blogeri nude najmaštovijie recepte za kavu s gljivama. Za jedan od najpopularnijih mushroom latte napitaka potrebna vam je:

  • 1 žličica praha gljive po izboru,
  • 1-2 žličica meda,
  • 1-2 žlice kakao praha i/li 1 espresso (1/3 šalice jake kave),
  • prstohvat cimeta,
  • prstohvat soli,
  • šalica biljnog mlijeka

Sastojke miksajte u blanderu oko 30 sekundi dok ne dobijete ujednačenu, kremastu teksturu – i uživajte u zdravom napitku!