Australska holistička nutricionistkinja Lee Holmes život obilježen tegobama kronične bolesti zamijenila je dobrim osjećajem u vlastitom tijelu. Više energije i kvalitetno zdravlje donio joj je pomno osmišljen supercharged princip prehrane i ove tri "supernamirnice" kojima svakodnevno začinja omiljena jela.

Češnjak

Potiče rast bijelih krvnih stanica, boraca protiv bakterija i virusa, a dokazano je da usporava rast štetnih bakterija i gljivica. Svježi češnjak najbolji je odabir ako tražite antibakterijsku i antivirusnu alternativu antibioticima. Ujedno, pokazalo se da svježi češnjak, jednako kao i onaj u prahu, snižava LDL kolesterol i povišeni krvni tlak.

Đumbir

Kroz stoljeća i do dana današnjeg koristi se kao medicinska biljka, za tretiranje mučnine i jutarnje mučnine tijekom trudnoće, za tzv. morsku bolest ili bolest putovanja, poboljšanje probave i smanjenje napuhnutosti. Dnevna doza ekstrakta đumbira pokazala se odličnom za ublažavanje bola i upalnih procesa uzrokovanih osteoartritisom.

Kurkuma

Njena su ljekovita svojstva potvrdili znanstvenici, a smatra se moćnim protuupalnim lijekom zahvaljujući aktivnoj supstanciji kurkuminu. Kurkumin pomaže kod LDL kolesterola i drugih bolesti na dva načina: djeluje kao antioksidans kako bi spriječio oksidaciju LDL kolesterola, održavajući ga na onoj razini koja je korisna, a ne štetna, i povećava LDL receptore, pa tako sprečava predugo trošenje LDL kolesterola u krvotoku. Kurkuma ujedno štiti masnoće od oksidacije prilikom kuhanja, jednako kao što štiti naše tijelo od oksidacijskog stresa dok jedemo skuhano jelo.