Sastojci:

500 g prokulica

2 žlice maslinova ulja

50 ml bijelog vina

25 ml soja umaka

25 ml balzamičnog octa

1 režanj češnjaka

Priprema:

Prokulice očistite, prerežite po pola i isperite pod mlazom vruće vode pa ih ocijedite.Zagrijte wok ili dublju tavu, dodajte 2 žlice maslinova ulja, ubacite prokulice i sotirajte ih na jačoj vatri oko 6-7 minuta uz stalno miješanje. Dodajte 50 ml bijelog vina, promiješajte pa nakon 2 minute dodajte soja umak. Promiješajte i nastavite sotirati još minutu-dvije, potom dodajte balzamični ocat. Sotirajte još par minuta pa dodajte jedan protisnuti ili sitno sjeckani režanj češnjaka. Promiješajte, pokapajte s malo maslinova ulla, ugasite vatru, poklopite i pustite da odstoji jedno 10 minuta. Poslužite kao toplo predjelo uz tostirani kruh ili kao prilog uz omiljeno mesno jelo.

Pirjane prokulice na Sensin način

Više o autorici doznajte na blogu O slanom i slatkom i na Instagram profilu @oslanomislatkom.