(za 4 osobe)

8 paprika babura
40 dag gotove smjese od seitana za bolognese
15 dag pečenog tempeha
luk
šalica bulgura
4 žlice pšenične krupice
2 žlice nasjeckanog peršinovog lista
1/4 žličice mljevenog kajenskog papra
1/4 žličice mljevenog muškatnog oraščića
2 žlice polubijelog brašna
3 prstohvata soli
3 žlice maslinova ulja
2,5 dl ukuhane rajčice
1 l toplog temeljca
lovorov list
žlica tamari sojina umaka
žlica teriyaki umaka
žlica umeboshi octa

Operite i očistite paprike od koštica. Skuhajte bulgur s dvije šalice vode i prstohvatom soli. Pečeni tempeh razmrvite rukama. U posudi pomiješajte seitan, tempeh, bulgur, krupicu, brašno i začine (kajenski papar, muškatni oraščić, peršin i sol). Izmiješajte rukama. Dobiveni nadjev podijelite na osam jednakih dijelova i svakim napunite jednu papriku. U velikom loncu na maslinovom ulju popržite zobene pahuljice. Prelijte ih toplim temeljcem i rajčicom. Dodajte lovor i poslažite punjene paprike. Kuhajte poklopljeno na laganoj vatri 20 minuta. Dvije minute prije kraja dodajte shoyu i teryaki umak te umeboshi ocat.