(za 4 osobe)
10 listova kiselog kupusa
15 dag rezanog kiselog kupusa
30 dag pečenog seitana
15 dag dimljenog seitana
luk
3 šalice kuhane smeđe riže
1/2 žličice mljevenog muškatnog oraščića i 1/2 žličice mljevene slatke crvene paprike
2 žlice krupice od pira
žlica polubijelog brašna
2 žlice nasjeckanog lista peršina
crnog papra po želji
3 prstohvata soli
4 žlice sitnih zobenih pahuljica
povrtna kocka za juhu
2 češnja češnjaka
5 dag koncentrata od rajčice
3+2 žlice suncokretova ulja
2 žlice shoyu sojina umaka
Zadebljali dio listova kupusa odstranite nožem da se listovi mogu lakše umatati. Sitno izrežite pečeni i dimljeni seitan. Luk narežite na kockice i popržite na dvije žlice ulja. U posudi pomiješajte seitan, prženi luk, kuhanu rižu, krupicu, brašno i začine (muškatni oraščić, crvenu papriku, peršin, sol i papar). Smjesu izmiješajte rukama i podijelite je na 10 jednakih dijelova. Svaki dio nadjeva pažljivo umotajte u list kiselog kupusa. U velikom loncu zagrijte tri žlice ulja i popržite zobene pahuljice. Prelijte ih litrom tople vode u kojoj ćete razmutiti povrtnu kocku za juhu. Dodajte koncentrat rajčice i promiješajte. Na dno stavite rezani kupus, a po njemu pažljivo slažite sarme. Kada zakuhaju, smanjite vatru i kuhajte poklopljeno na laganom plamenu 30-35 minuta.
Vegetarijanska sarma
Pazite li na prehranu ili samo želite isprobati stara jela na novi način, meso zamijenite seitanom pa uživajte u sarmi u novom ruhu
Još iz kategorije