(za 4 osobe)

3 šalice kuhane smeđe riže
luk, narezan na kockice
2 žlice maslinovog ulja
15 dag dimljenog seitana
10 dag dimljenog tofua
1/2 žličice soli
1/4 žličice mljevenog crnog papra
1/4 žličice muškatnog oraščića
2 žlice polubijelog brašna
4 žlice sitnih zobenih pahuljica
10 dag mrvica
1 dl suncokretova ulja

Narežite luk, propirjajte ga na maslinovu ulju i ostavite da se ohladi. Što sitnije narežite seitan i tofu. Pomiješajte rižu, luk, seitan, tofu, brašno, zobene pahuljice i začine (sol, papar, muškatni oraščić). Dobro izradite rukama. Od dobivene smjese oblikujte 10 popečaka i uvaljajte ih u mrvice. Pržite ih na vrućem suncokretovom ulju s obje strane pa izvadite na papirnati ubrus da se ocijede. Poslužite sa salatom od kupusa i pireom od crvene leće.