Milijun pratitelja obožava njegove veganske delicije

Gaz Oakley, autor svjetske uspješnice Vegan 100 posto, planetarno poznat i kao @avantgardevegan, s razlogom ima više od milijun pratitelja na društvenim mrežama s kojima dijeli svoju strast za uzbudljivim veganskim jelima koja su slavlje za oko, dušu i nepce.

Gaz Oakley postao je chef u Cardiffu, u Walesu, u Velikoj Britaniji, kad mu je bilo samo 15 godina. Otkako je odlučio postati vegan, profesionalne tehnike koje je naučio strasno i beskompromisno koristi da bi osmislio inovativna veganska jela.

Njegov Instagram profil i Youtube kanal @avantgardevegan imaju više od milijun pratitelja i sve su njegove kuharice svjetske uspješnice, a prva, Vegan 100 posto, prevedena je i na hrvatski jezik. Gaz često gostuje u mjestima diljem svijeta, a 2018. na gostovanju u Zagrebu svojim je jelima, ali i osobnošću, oduševio i hrvatsku publiku.

U svojoj drugoj knjizi na hrvatskome jeziku Gaz donosi nove gurmanske recepte koji su jednostavniji, s uputama koje nas vode korak po korak, uz savjete i praktične napomene o sastavu i načinu pripreme.

„Strast koju osjećam prema kuhanju danas je jača nego kad sam prije 15 godina zakoračio u svijet profesionalnog kuhanja. Neprekidno učim i obožavam eksperimentirati s novim sastojcima i tehnikama. U ovoj ćete knjizi naići na specijalitete, jela, sastojke i arome iz cijeloga svijeta jer sam posljednjih godina imao sreće da mi se pružila prilika za putovanjima“, govori Oakley.

Od doručka do deserta, svaki je obrok eksplozija okusa u više od 70 fantastičnih veganskih recepata koje možemo prilagoditi svojim potrebama, raspoloženju i rasporedu. „Svaka fotografija u ovoj knjizi je realna – nije bilo posebnih načina stiliziranja hrane. Svi specijaliteti prikazani na fotografijama stvarna su hrana koju sam sam pripremio i stilizirao. A jamčim vam i da je okus svakog jela fantastičan“, s oduševljenjem priča chef koji je promijenio naš način kako gledamo vegansku hranu i otvorio svijet novih mogućnosti u našim kuhinjama.

Iskušajte njegove recepte koje prenosimo iz knjige 'Moja zelena kuhinja' (izdavač Planetopija):

Francuska juha od luka prema receptu Gaza Oakleyja

Umami patlidžani za prste polizati

Pečena mrkva sa zelenom šalšom

Portugalske pite Pastéis de nata