Za 4 porcije
Gotovo za 35 minuta
Sastojci:
- 20 mladih mrkvi, očišćenih
- 1 žlica maslinova ulja
- prstohvat morske soli
- prstohvat drobljenog crnog papra
Za zelenu šalšu:
- šaka svježeg peršina
- šaka svježeg vlasca
- šaka svježeg bosiljka
- 3 režnja češnjaka, protisnuta
- 3 žlice kapara
- 3 kisela krastavca
- 1 žlica gorušice
- 3 žlice maslinova ulja
- 3 žlice crvenog vinskog octa
- prstohvat morske soli
- prstohvat drobljenog crnog papra
Priprema:
Pećnicu unaprijed zagrijte na 180 °C.
Mrkvu stavite na pliticu za pečenje i poprskajte uljem te začinite solju i paprom.
Stavite mrkvu u pećnicu da se peče 20 minuta.
Dok se mrkva peče, sve sastojke za zelenu šalšu stavite u sjeckalicu i miksajte sve dok ne budu grubo usitnjeni.
Kad mrkva bude pečena, prelijte je izdašnim količinama šalše pa poslužite.
Ako vam ostane šalše, možete je pohraniti u hermetički zatvorenu posudu u hladnjaku do 5 dana.