Talog na dnu čaja
Kakvoća vode može biti različita. Može biti ljekovita, "tehnička", koja je u određenim uvjetima pogodna za piće, a može obilovati i teškim metalima i drugim toksičnim supstancama.
Kakva je voda koju pijete kod kuće iz slavine? Primjećujete li kadtad neobičan, "metalan" okus ili vidite mrvice "pijeska" na dnu čaše?
Autori knjige 'Alka 75 - Kuharica u ravnoteži', Damir Jelenski i Šime Sušić, potiču nas da sami provjerimo ispravnost vode koju piju naši ukućani. "Prokuhajte destiliranu vodu kupljenu u trgovini, filtriranu vodu iz slavine i vodu izravno iz slavine te usporedite rezultate pogledom i okusom."
Nakon toga, savjetuju autori da napravite čak bez šećera od tih triju vrsta prokuhane vode i usporedite okus. Najbolje da ih servirate u staklenim, prozirnim šalicama. "Ako primijetite talog u prokuhanoj vodi izravno iz slavine, možete zaključiti da bi te nečistoće završile u vašem organizmu", pišu autori savjetujući da u tom slučaju ne kupujemo vodu u plastičnim bocama već da razmislimo o filtriranju ili prokuhavanju vode, što je zdravija varijanta i za nas i za okoliš.
Pročitajte i: