Za 4 osobe
150 g tikivice
150 g mrkve
1 češanj češnjaka
0,1 l maslinova ulja
Čili po potrebi
Sol i papar po potrebi

Za valjuške:
500 g krumpira
50 g maslaca
2 jaja
250 g bezglutenskog brašna

Kuhani krumpir ogulimo i protisnemo u pire. Dodamo maslac, jaja, bezglutensko brašno i sol te zamijesimo rahlo tijesto i oblikujemo valjuške. Pristavite vodu za njoke da zakuha i malo je posolite. Mrkvu i tikvice operite i očistite, narežite u obliku špageta ili tankih štapića, stavite ih da se prže na vrućem maslinovu ulju i lagano promiješajte. Dodajte narezani češnjak, malo čilija, posolite i paprite te pržite 5 minuta. Kada je povrće skoro gotovo, po želji dodajte malo maslaca. Skuhajte valjuške u kipućoj vodi i čim se dignu na površinu, gotovi su. Ocijedite valjuške i poslužite ih sa špagetima od povrća. Dodajte listove svježeg bosiljka ili peršina na vrh i uživajte u okusima.