TIJESTO
150 g heljdina brašna
150 g polubijelog pšeničnog brašna T-850
½ žličice morske soli
150 g maslaca
4 žlice maslinova ulja
2 - 3 žlice hladne vode, po potrebi

NADJEV
500 g naribane muškatne buće
400 g kiselog vrhnja
3 jaja
na vrh noža muškatnog oraščića
prstohvat svježe mljevenog papra
1 žličica soli
bućine golice za posipanje

POSTUPAK
Pomiješajte obje vrste brašna, sol i prašak za pecivo.
Dodajte hladni maslac narezan na tanke listiće, maslinovo ulje i vodu.
Rukama brzo zamijesite kompaktno tijesto.
Tijesto zamotajte prozirnom folijom i držite u hladnjaku oko 30 minuta.

ZA NADJEV
Dobro izmiješajte jaja i kiselo vrhnje.
Umiješajte naribanu buću, muškatni oraščić, papar i sol.

Ohlađeno tijesto razvaljajte između dva lista papira za pečenje na 1 cm debljine. Kalup za quiche lagano namastite i pospite brašnom te u njega pažljivo prebacite pripremljeno tijesto. Tijesto na nekoliko mjesta izbodite vilicom, prekrijte ga listom papira za pečenje te sve opteretite suhim grahoricama. Pecite 10 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 °C. Izvadite tijesto iz pećnice, uklonite papir za pečenje i grahorice te pažljivo izlijte pripremljeni nadjev. Ako želite, nadjev možete posuti bućinim golicama. Sve vratite u pećnicu i pecite još 20 - 30 minuta. Prije posluživanja ohladite na sobnu temperaturu.