500 g lisnatog tijesta
1 kg luka
3 - 4 žlice maslinova ulja
½ žličice morske soli
3 žlice smeđeg šećera muscovado
prstohvat timijana
100 ml aceta balsamica
50 g gorgonzole

POSTUPAK
Sitno narežite 1 kg luka. Zagrijte 3 - 4 žlice maslinova ulja pa dodajte luk. Malo smanjite vatru i nastavite pržiti luk dok sasvim lagano ne potamni. Potom dodajte sol, šećer i timijan te nastavite pržiti dok se šećer potpuno ne rastopi. Na kraju dodajte aceto balsamico i dobro izmiješajte. Potpuno smanjite vatru te nastavite pržiti dok od luka ne nastane kompaktna meka smjesa. Prema potrebi, dolijevajte sasvim malo vode da ne zagori. Lisnato tijesto tanko razvaljajte pa ga izrežite čašom. Svaki komad tijesta utisnite u jedan otvor na kalupu za muffine te ga napunite pripremljenim lukom.
Pecite oko 15 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C.
Pečene pite izvadite iz kalupa za muffine te svaku pospite s malo gorgonzole.