Slično kao i lanene sjemenke, stvaraju sluz u doticaju s tekućinom pa se koriste kao zgušnjivač u frapeima i smoothiejima, a mogu se samljeti u brašno i koristiti kao dodatak mješavinama za kruh bez glutena. U određenim se receptima mogu koristiti i kao zamjena za jaja jer svojom ljepljivošću povezuju ostale sastojke. U svim receptima u kojima se koriste lanene sjemenke mogu se koristiti i chia sjemenke. Odlične su za izradu kaša i pudinga.
Chia sjemenke kao prirodni zgušnjivač
Dolaze iz Južne Amerike, bogate su proteinima, vitaminima, mineralima i vlaknima, a evo kako ih koristiti za zgušnjavanje jela i slastica
Još iz kategorije
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima (Narodne novine, br. 111/2021, 114/2022), komentiranje na našim portalima omogućeno je samo korisnicima koji su se prethodno registrirali i koji su se upoznali s našim pravilima komentiranja. Zabranjeno je postupanje suprotno odredbama članka 94. stavka 2. Zakona o elektroničkim medijima, a svaki je korisnik osobno odgovoran za cjelokupan sadržaj koji objavi ili učini dostupnim.
Još uvijek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš raspravu.