za otprilike 12 malih palačinki
6 žlica chia sjemenki
1 1⁄8 šalice (270 ml) vode
1⁄3 šalice (60 g) kokosova ulja, rastopljenog, i još malo za zamašćivanje
1 ¼ šalice (50 g) šećera od kokosove palme
1 šalica (100 g) kokosova brašna
¾ šalice (100 g) heljdinog brašna
1 ½ žličica praška za pecivo
javorov sirup za prelijevanje (po želji)
Za preljev od borovnica i baobaba:
1 vrhom puna šalica (150 g) borovnica
½ šalice (100 g) šećera od kokosove palme
½ šalice (120 ml) vode
2 žlice limunova soka
1 žlica ksantan-gume
1 žlica praha baobaba
Da biste napravili preljev od borovnica i baobaba, u maloj posudi zagrijte borovnice, šećer od kokosove palme, pola šalice (120 ml) vode i limunov sok. Često miješajte, pa pustite da lagano zakipi. Vilicom zgnječite borovnice kako bi pustile sok. Polako umiješajte ksantan-gumu, koja pomaže zgusnuti umak, i prah baobaba, a potom kuhajte na laganoj vatri dok se preljev od borovnica dovoljno ne zgusne. Ostavite da se ohladi.
Chia sjemenke u zdjelici pomiješajte sa 270 ml vode i ostavite namakati dvadeset minuta. U veliku zdjelu stavite kokosovo ulje, bademovo mlijeko, ekstrakt vanilije i šećer od kokosove palme te dodajte chia sjemenke. Umiješajte brašna i
prašak za pecivo.
Tavu s neprianjajućim slojem na dnu zamastite kokosovim uljem i zagrijte na srednje jakoj vatri. Za svaku palačinku ulijte četvrtinu šalice mješavine i pecite dvije minute na jednoj strani te jednu minutu na drugoj, sve dok ne poprime zlatnosmeđu boju. Nemojte se zabrinuti zbog debljine tijesta; to je zbog kokosova brašna. Da biste palačinke poslužili, naslažite ih jednu na drugu i prelijte preljevom od borovnica.
Po želji dodajte i javorov sirup.