za dvije osobe
žlica kokosova ulja
1 glavica luka, narezana
1 češanj češnjaka, zdrobljen
1 šalica (170 g) heljde
2 pune šalice (500 ml) povrtnog temeljca (po potrebi i više)
¾ šalice (100 g) oraha
2 žlice prehrambenog kvasca
2 velike šake kelja, krupno narezanog
5 smokava, razrezanih na četvrtine
Rastopite kokosovo ulje u velikoj posudi na srednje jakoj vatri te 5 minuta pržite luk i češnjak. Dodajte heljdu i pirjajte još nekoliko minuta, uz miješanje, dok sve dobro ne promiješate. Dodajte temeljac, a kad zakipi, smanjite vatru i lagano kuhajte od 25 do 30 minuta. Ako izgleda suho, dodajte još temeljca.
Orahe nekoliko minuta pržite na maloj, suhoj tavi na srednje jakoj vatri.
Mješavini heljde dodajte kvasac, kelj i prepržene orahe i promiješajte. Ukrasite smokvama i poslužite.