Za 4 osobe

200 g integralne basmati riže
1 kg batata
3 žličice soli
2 žličice kurkume
2 žlice kokosova ulja
400 ml kokosova mlijeka
50 g kikiriki maslaca
svežnjić peršina

Stavite rižu u lonac, prelijte je dvostrukom količinom vode, zasolite žličicom soli i kuhajte dok ne omekša. U međuvremenu zagrijte pećnicu na 180 °C.
Batate operite, ogulite i narežite na kockice. Posolite žličicom soli i začinite žličicom kurkume pa dobro promiješajte. U lončiću zagrijte 2 žlice kokosova ulja pa ga pomiješajte s batatima. Stavite ih u papirom za pečenje obloženu posudu za pečenje i pecite u pećnici oko 20 minuta. Za to vrijeme  operite i protresite peršin pa mu nasjeckajte listiće. U lončiću zagrijte mješavinu kokosova mlijeka, kikiriki maslaca, žličice soli i žličice kurkume. Miješajte dok ne nastane glatka smjesa. Umiješajte pečeni batat i poslužite s rižom. Prije posluživanja pospite peršinom.