Još
Izdanje: Potvrdi
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gljive s umakom od boba i timijana iz kuharice Ruedigera Dahlkea

Njemački liječnik Ruediger Dahlke, koji je svoj holistički pogled na ljudsko zdravlje iznosio i u kolumnama u Sensi, tijekom svojih dugogodišnjih istraživanja došao je do zaključka da je energija biljaka sve što nam je potrebno ...

 dahlke Izvor: Joerg Lehmann

Za 4 osobe

2 ljutike
2 češnja češnjaka
2 kg svježeg boba (ili 450 g smrznutog)
7 žlica maslinova ulja
sol
svježe mljeveni papar
grančica svježeg timijana
80 g lješnjaka
500 g šampinjona
lovorov list

Za umak: oljuštenu ljutiku narežite na trakice, 1 češanj češnjaka nasjeckajte. Pirjajte ih na 2 žlice ulja, podlijte vodom i još kratko prokuhajte pa dodajte bob, prelijte vrelom vodom i kuhajte poklopljeno 30 - 40 minuta na laganoj vatri. Procijedite i, po želji, posolite.

Nasjeckane lješnjake popržite na tavi bez dodavanja mas­noće. Prebacite ih u visoku posudu, dodajte bob, preostali češnjak, 3 žlice ulja i papar pa sve dobro izmiksajte štapnim mikserom.

Očistite gljive i, po potrebi, ih narežite. Zagrijte 2 žlice ulja, dodajte lovorov list i lagano promiješajte, dodajte gljive, posolite i popaprite pa pržite 5 - 10 minuta. Izvadite lovorov list, u tanjure ulijte umak od boba pa dodajte gljive i ukrasite listićima timijana.

Najnovije