za 8 burgera
1 ½ šalica kuhanog slanutka, dobro ocijeđenog
½ šalice kuhane kvinoje (omjer vode i kvinoje 1 : 2)
1 šalica kratko parene cvjetače
2 žlice svježeg kopra, sitno sjeckanog
2 žličice suhog kopra
1 žličica miso paste
½ žličice soli
svježe mljeveni papar
maslinovo ulje, za pečenje
Zagrijte pećnicu na 180 °C. Pliticu za pečenje obložite papirom za pečenje.
U multipraktiku izmiksajte sve sastojke u homogenu smjesu.
Za oblikovanje burgera idealnog oblika i veličine koristite mjericu od mjerne šalice. Premažite je uljem kako se smjesa ne bi ljepila, pa je napunite do pola. Iskrenite na tanjur pa vlažnim rukama spljoštite da dobijete pravilne burgere debljine oko 1 cm.
Svaki burger poprskajte ili pokapajte s malo maslinovog ulja. Pecite 20-ak minuta na srednjoj rešetki pećnice, pa prebacite na dno pećnice i pecite još 10 minuta, dok donja strana burgera ne potamni.
Ostavite da se malo ohlade pa pažljivo vadilicom svaki okrenite, tako da dobro pečena strana bude vidljiva. Budući da su nježnije teksture, pazite da se ne raspadnu kod premještanja.