4 šalice zobenih pahuljica
2 šalice pšeničnih pahuljica
¼ šalice suncokretova ulja
1 šalica javorova ili sirupa od agave
¼ šalice vode
½ šalice krupno narezanih lješnjaka
½ šalice krupno narezanih badema
1 žličica mljevenog cimeta
1 šalica grožđica
½ šalice krupno mljevenog lana
Priprema:
Pećnicu zagrijte na 160 °C. Pomiješajte pahuljice s lješnjacima i bademima te im dodajte ulje, slatki sirup, cimet i vodu. Smjesu rasporedite u tankom sloju po nauljenom kalupu za pečenje. Pecite tridesetak minuta, a svakih pet minuta, miješajući, preokrenite müsle. Izvadite ih iz kalupa i dodajte im grožđice i lan. Nastavite miješati pečene müsle dok se potpuno ne ohlade. Čuvajte u dobro zatvorenoj staklenoj posudi do dva tjedna. Poslužite s toplim ili hladnim mlijekom ili jogurtom.
Hrskavi müsli koje možete napraviti sami
Dobra ideja za unaprijed pripremljen doručak je granola, odnosno hrskavi müsli koje možete napraviti jednom tjedno u većoj količini. Ukućanima napravite domaće müsle: jeftiniji su, a možete mijenjati sastojke prema svom ukusu...
Još iz kategorije