2 šalice (500 ml) crvene leće
1/3 šalice (75 ml) ječma
10 šalica (2,5 l) procijeđene goveđe juhe
450 g mljevene govedine
1 veća glavica luka, nasjeckana
2 mrkve, nasjeckane
2 veće stabljike celera, nasjeckane
2 češnja češnjaka, nasjeckana
800 ml pasirane rajčice
½ žlice soli
¼ žlice papra
prstohvat mljevene crvene paprike
1 lovorov list
U većoj zdjeli pomiješajte leću, ječam i goveđu juhu. Pričekajte da zavri pa smanjite vatru i ostavite da krčka oko 30 minuta.
U međuvremenu, u tavu stavite mljevenu govedinu i pržite je na srednje jakoj vatri, miješajući, dok ne ispari sva tekućina iz mesa.
Meso, luk, mrkvu, celer, češnjak, pasiranu rajčicu i začine dodajte u juhu. Kuhajte oko 30 minuta, da povrće omekša, a juha postane gusta.