3 čaja za čišćenje organizma: Određena vrsta detoksa potrebna je tijelu svaki dan

Toksini dolaze na različite načine u naš organizam, pa je svakodnevno potrebno provoditi određenu vrstu blage detoksikacije

Nik 7 / Unsplash

Detoksikacija je složen proces izbacivanja toksina iz tijela čije djelovanje mogu pospješiti određeni biljni čajevi. Zapravo, čajevi su usputni pomagači čišćenju organizma pa bez problema određene vrste možete svakodnevno konzumirati u pravilnoj mjeri, ali u dogovoru sa stručnjakom.

Organi međusobno djeluju u simbiozi kako bi pravovremeno provodili čišćenje organizma, a u ovome su procesu najviše zastupljeni jetra, bubrezi i crijeva. Ovo su 3 vrste čaja koje mogu pomoći tijelu u procesu detoksikacije.

1. Zeleni čaj

Zeleni čaj je poznat po svojim antioksidativnim svojstvima. Bogat je flavonoidima i katehinima - antioksidansima koji pomažu u borbi protiv slobodnih radikala i potiču detoksikaciju tijela. Neke studije sugeriraju da zeleni čaj može potaknuti metabolizam, što doprinosi gubitku tjelesne težine i podržava opću detoksikaciju tijela.

2. Čaj od đumbira

Đumbir je poznat po protuupalnim svojstvima koji pomažu u smanjenju upala s kojima se tijelo svakodnevno bori. Također, čaj od đumbira može poboljšati cirkulaciju krvi, što pomaže u transportu hranjivih tvari i uklanjanju toksina iz tijela. Osim toga, čaj smanjuje nadutost i pomaže u olakšavanju probavnih problema poput mučnine i žgaravice.

3. Čaj od maslačka

Maslačak se tradicionalno koristi za čišćenje jetre i poticanje njezine funkcije. Može pomoći u uklanjanju toksina iz jetre i poticanju njezinog zdravlja. Maslačkov čaj ima blaga diuretička svojstva, što znači da može potaknuti izlučivanje viška tekućine iz tijela putem mokraće. Naposljetku, ovaj proces dovodi do izbacivanja otpadnih tvari i toksina iz tijela.