1. Izbjegavajte sve što sadržava šećere, uključujući suho voće, a dijelom i svježe, kao i slatko i škrobasto povrće. Također na minimum svedite konzumaciju svega od brašna (kruh, tjestenina), sve druge žitarice, i krumpir.
2. U prehranu uvedite hladno prešana ulja, poput maslinovog, bučinog, orahovog... Ova su ulja bogata okusom pa će biti savršena dopuna salatama, varivima i juhama, a laneno ulje dobro će prijati preliveno preko domaćeg svježeg kravljeg sira.
3. Jedite puno povrća, zelenog „lišća“ te veće količine začinskih biljaka. Također, redovito konzumirajte prirodne probiotike koji se nalaze u fermentiranoj zimnici, kiselom zelju i repi, sirutki, domaćem kiselom mlijeku i vrhnju.
4. Umjesto ugljikohidrata, konzumirajte veće količine proteina koji se nalaze u mahunarkama, domaćim jajima i siru.