Pravilni omjer kiselog i lužnatog

Liječenje crijeva i pravilna prehrana temelj su ozdravljenja. Naš pristup zdravlju u Centru možemo sažeti u jednoj ključnoj riječi – ravnoteža. U mišićima, riječ je o napetosti i opuštenosti. U prehrani, riječ je o odnosu između lužnatog i kiselog u omjeru 2:1.

Lužnate namirnice (avokado, bundeva, lisnato povrće, kokos, đumbir, amarant...) i kisele namirnice (meso, rafinirana ulja, masti, šećer, brašno, alkohol...) konzumirane u pravilnom omjeru omogućavaju bolju funkciju organa, čišći probavni sustav i kožu te više energije. Nažalost, danas preveliku zakiseljenost organizma možemo zahvaliti suvremenoj prehrani koja nije raznovrsna i balansirana na ovaj način te tako remeti naše zdravlje.

Važnost lužnatih namirnica u prehrani

Nije potrebno ograničavati se i strogo birati ono što ćemo jesti, nego je važno postati svjestan onoga što je dobro za naše tijelo. To se zove svjesno jedenje. Tada znamo koliko nam je čega potrebno, tada nam hrana budi radost – jer hrana bi, osim dobrog okusa, dakako, trebala sadržavati i radost!

20 najboljih alkalnih namirnica

Ravnoteža

Ne trebate se stalno suzdržavati u konzumiranju delicija. Važno je samo održati ravnotežu između dana kad jedemo i pijemo u većim količinama, te dana kad čistimo i regeneriramo svoj organizam. Predlažem da što više hodate na čistome zraku i da se što više smijete.

Neka vaša proljetna odluka bude težnja da izoštrite osjetila, da u svakom danu vrijeme posvetite sebi kako biste osjetili što vam uistinu čini dobro i što vam služi. Vjerujte tom nepogrešivom instinktu.