Nijedan pripravak ne može učiniti ono što čini hrana

Tajna zdrave i lijepe kože ipak je u hrani. Kako bi naša koža bila blistava i zaštićena, važno je da jetra, naš superiorni organ, učinkovito funkcionira zbog efektnog izbacivanja toksina i starih, preostalih hormona. Usto je važna i zdrava aktivnost probavnog sustava, kao i hidriranost tijela.

Mnogi često zbog brzine življenja, a neki jednostavno zbog nezainteresiranosti za zdravu prehranu biraju raznorazne dodatke prehrani da bi nahranili tijelo. No zapamtite da je za našu kožu, kao i za čitavo unutarnje zdravlje, najvažnija apsorpcija nutrijenata koje unosimo hranom. Nijedan pripravak ne može dugoročno zamijeniti učinak hrane koju pametno biramo i jedemo.

kreho
Profimedia/Shutterstock kreho
Moj dnevni jelovnik

Zato, kao pobornica alkalne prehrane, najčešće sredinom tjedna odradim cjelodnevni alkalni detoks kako bih svom organizmu dala zasluženi odmor.

Taj dan ne jedem krutu hranu, već tijelo nagradim nutrijentima koji ne zahtijevaju pretjeran rad naših antiaging organa – bubrega i jetara. Pet zelenih sokova i tri kokosova mlijeka s chia sjemenkama i bio bademima moj su dnevni jelovnik.

Samo 15 minuta nakon pijenja ovih tekućih obroka top-nutrijenti se nađu u mom krvotoku i alkaliziraju moje tijelo. Ovo je izvrsno prirodno pomlađujuće sredstvo.

No izuzetno je važno i svakodnevno hraniti tijelo i brinuti se za ljepotu, a za to je moj izbor smothie koji jača kosu, potiče cirkulaciju i prirodnu proizvodnju kolagena.

Super smoothie za ljepotu Lejle Kažinić Kreho

Lejla Kažinić Kreho: Moje 4 namirnice za ljepotu i pomlađivanje