250 g bijele riže

litra mlijeka

prstohvat soli

30 g maslaca

mahuna vanilije

4-5 žlica šećera

Mlijeko kuhajte na laganoj vatri s prstohvatom soli, maslacem i vanilijom. Rižu namočite 15-20 minuta i dodajte je ocijeđenu u vruće mlijeko. Kad mlijeko s rižom zakuha, kuhajte još 12 minuta na srednjoj vatri. Na kraju dodajte 4-5 žlica šećera.

Nadjev:

¾ dinje, dio izmiksati, a dio ostaviti za ukrašavanje (može i bilo koje drugo voće koje volite, a posebno su fine šumske jagode!)

2-3 dl punomasnog kiselog vrhnja

3-4 žlice šećera u prahu

vanilin šećer

ruma po želji

Sve sastojke osim krupnih komada voća zajedno promiješajte i prelijte preko kuhane riže kada je potpuno hladna. Ostavite da odstoji i poslužite hladno.