250 g bijele riže
litra mlijeka
prstohvat soli
30 g maslaca
mahuna vanilije
4-5 žlica šećera
Mlijeko kuhajte na laganoj vatri s prstohvatom soli, maslacem i vanilijom. Rižu namočite 15-20 minuta i dodajte je ocijeđenu u vruće mlijeko. Kad mlijeko s rižom zakuha, kuhajte još 12 minuta na srednjoj vatri. Na kraju dodajte 4-5 žlica šećera.
Nadjev:
¾ dinje, dio izmiksati, a dio ostaviti za ukrašavanje (može i bilo koje drugo voće koje volite, a posebno su fine šumske jagode!)
2-3 dl punomasnog kiselog vrhnja
3-4 žlice šećera u prahu
vanilin šećer
ruma po želji
Sve sastojke osim krupnih komada voća zajedno promiješajte i prelijte preko kuhane riže kada je potpuno hladna. Ostavite da odstoji i poslužite hladno.