12 velikih svježih srdela ili skuša
2 žlice pinjola
ljuti feferon, prepolovljen, očišćen od sjemenki i nasjeckan
3 mlada luka, nasjeckana
češanj češnjaka, oguljen i nasjeckan
žlica peršina, nasjeckanog
žlica mente, nasjeckane
maslinovo ulje
morska sol i svježe mljeveni papar
2 nešpricana limuna
Srdelama odstranite utrobu i posolite ih. Prepržite pinjole. Nasjeckajte češnjak, mladi luk, feferon, peršin i mentu. Dodajte pinjole. Posolite, popaprite, poprskajte maslinovim uljem, izmiješajte i ugurajte u utrobu srdela. Limun operite i narežite na tanke kolutove. Uzicom zavežite po jedan kolut limuna na utrobu svake ribe kako bi smjesa ostala unutra. Poprskajte maslinovim uljem. Pecite na zagrijanom roštilju 2-3 minute sa svake strane. Poslužite uz gazpacho salsu.