12 velikih svježih srdela ili skuša

2 žlice pinjola

ljuti feferon, prepolovljen, očišćen od sjemenki i nasjeckan

3 mlada luka, nasjeckana

češanj češnjaka, oguljen i nasjeckan

žlica peršina, nasjeckanog

žlica mente, nasjeckane

maslinovo ulje

morska sol i svježe mljeveni papar

2 nešpricana limuna

Srdelama odstranite utrobu i posolite ih. Prepržite pinjole. Nasjeckajte češnjak, mladi luk, feferon, peršin i mentu. Dodajte pinjole. Posolite, popaprite, poprskajte maslinovim uljem, izmiješajte i ugurajte u utrobu srdela. Limun operite i narežite na tanke kolutove. Uzicom zavežite po jedan kolut limuna na utrobu svake ribe kako bi smjesa ostala unutra. Poprskajte maslinovim uljem. Pecite na zagrijanom roštilju 2-3 minute sa svake strane. Poslužite uz gazpacho salsu.