600 g telećih odrezaka

češanj češnjaka

žlica nasjeckanog peršina

žlica sušenih rajčica, nasjeckanih

mladi luk, nasjeckan

3 fileta slanih srdela

75 g maslaca

sok 1 limuna

morska sol i svježe mljeveni papar

Maslac stavite na sobnu temperaturu. U mužaru usitnite srdele, češnjak, peršin, sušene rajčice i mladi luk dok se sve ne pretvori u kašu. Dodajte maslac i limunov sok. Sve zajedno dobro promiješajte. Kotlete operite, posušite, istucite, posolite i popaprite. Za vrijeme pečenja premazujte ih aromatiziranim maslacem. Kad su pečeni, na svaki odrezak stavite žlicu maslaca. Poslužite s pečenim krumpirom i salatom od rikole i rajčice. Preostali maslac zamotajte u alu-foliju u obliku valjka i spremite u hladnjak.

Pečeni krumpir

Operite grančice