za 1 staklenku
150 g očišćene buče
30 g (2 žlice) kokosova ulja bez mirisa
30 g (2 žlice) maslaca od badema (ili maslaca od indijskih oraščića, za neutralan okus, ili od suncokretovih ili bučinih sjemenki, ako ste alergični na orašaste plodove)
2 žlice javorova sirupa, ili nektara od kokosa ili agave
1 žličica mješavine začina za medenjake
½ do 1½ žličice cimeta (ovisno o ukusu)
Buču kuhajte na pari ili u loncu s malo vode dok ne omekša. Ocijedite pa smiksajte u gladak pire. Vratite u lonac i umiješajte ostale sastojke pa kuhajte na laganoj vatri uz neprestano miješanje oko 5 minuta. Ulijte u čistu, najbolje steriliziranu staklenku, pa dobro zatvorite. Ostavite da se ohladi na sobnu temperaturu, a zatim čuvajte u hladnjaku. Ondje može stajati do tjedan dana – no sigurno ćete sve pojesti prije toga.