za 1 staklenku
150 g očišćene buče
30 g (2 žlice) kokosova ulja bez mirisa
30 g (2 žlice) maslaca od badema (ili maslaca od indijskih oraščića, za neutralan okus, ili od suncokretovih ili bučinih sjemenki, ako ste alergični na orašaste plodove)
2 žlice javorova sirupa, ili nektara od kokosa ili agave
1 žličica mješavine začina za medenjake
½ do 1½ žličice cimeta (ovisno o ukusu)
Buču kuhajte na pari ili u loncu s malo vode dok ne omekša. Ocijedite pa smiksajte u gladak pire. Vratite u lonac i umiješajte ostale sastojke pa kuhajte na laganoj vatri uz neprestano miješanje oko 5 minuta. Ulijte u čistu, najbolje steriliziranu staklenku, pa dobro zatvorite. Ostavite da se ohladi na sobnu temperaturu, a zatim čuvajte u hladnjaku. Ondje može stajati do tjedan dana – no sigurno ćete sve pojesti prije toga.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima (Narodne novine, br. 111/2021, 114/2022), komentiranje na našim portalima omogućeno je samo korisnicima koji su se prethodno registrirali i koji su se upoznali s našim pravilima komentiranja. Zabranjeno je postupanje suprotno odredbama članka 94. stavka 2. Zakona o elektroničkim medijima, a svaki je korisnik osobno odgovoran za cjelokupan sadržaj koji objavi ili učini dostupnim.
Još uvijek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš raspravu.