komad korijena đumbira dug 4-5 cm
1 luk ili poriluk
3 češnja češnjaka
litra povrtnog temeljca
po želji: sušene gljive (npr. shiitake) i povrće po izboru (mrkve, celer, korijen peršina); miso pasta (dodaje se prije posluživanja)
Đumbir ogulite i narežite na tanke ploške. Luk (ili poriluk) te češnjak oljuštite i nasjeckajte. Stavite sve u lonac, kao i gljive i ostalo povrće, ako ih upotrebljavate. Prelijte s malo povrtnog temeljca pa kuhajte na laganoj vatri dok ne omekšaju. Potom ulijte ostatak temeljca i kuhajte dok ne zakipi. Smanjite vatru i nastavite kuhati 30-ak minuta. Prije posluživanja, u količinu juhe koju ćete odmah pojesti, možete umiješati žličicu miso paste.
Iako se može upotrijebiti gotov povrtni temeljac (birajte onaj bez mononatrijevog glutaminata), najbolje je da ga skuhate sami. Za to je idealno upotrijebiti krajeve i ostatke povrća koje se obično baca tijekom njegove pripreme za druga jela, a posebno je ukusan kad se u njega ubace klipovi kukuruza s kojih ste pojeli zrnje. Sve sastojke jednostavno stavite u vodu i kuhajte nekoliko sati na laganoj vatri pa procijedite.