Sastojci za podlogu:
1 dl kokosova ulja + 1 žlica za premazivanje kalupa
3 žlice drobljenih zrna kakaa
15 datulja
½ šalice paste tahini
2 žlice granula instant kave ili 2 žlice praha instant kave od žitarica
¼ čajne žlice soli
½ čajne žlice mljevenog cimeta
½ šalice mljevenih badema
3 žlice kokosovih mrvica
3 žlice chia sjemenki

Sastojci za kremu:
300 g indijskih oraščića (namakanih četiri sata prije)
½ šalice sirupa od agave
½ šalice zobene kreme za kuhanje
½ šalice kakao maslaca
½ čajne žlice vanilije u prahu
korica i sok pola limuna
200 g kokosove kreme

200 g svježih kupina

Postupak za podlogu:
Pripremite okrugli kalup za torte, promjera 22 cm. Premažite ga jednom žlicom kokosova ulja. Posebno sameljite drobljena zrna kakaa, granule kave, chia sjemenke i bademe. Datulje kuhajte desetak minuta u 2 dl vode. Potom ih ocijedite i izmiksajte. Dodajte im sve ostale sastojke za podlogu i ponovo miksajte dok ne dobijete gustu smjesu. Izlijte je u kalup i stavite u hladnjak da se stisne dok pripremate kremu.

Postupak za kremu:
Nasitno naribajte kakao maslac. Indijske oraščiće stavite u vodu i ostavite da se namaču 4 sata. Potom ih ocijedite i stavite u posudu za miješanje. Dodajte naribani kakao maslac, zobenu kremu, sirup od agave, kokosovu kremu, prah vanilije te koricu i sok od limuna. Sve zajedno dobro izmiješajte štapnim mikserom ili u blenderu. Izvadite kalup s podlogom iz hladnjaka i na podlogu nanesite kremu. Ponovo stavite u hladnjak da odstoji barem 4 sata ili preko noći. Prije posluživanja ukrasite kupinama i pokojim listićem mente.