Sastojci:
400 g svježih borovnica
1 žlica pirove ili pšenične krupice
½ šalice sirupa od agave

Sastojci za granolu:
1 šalica krupnih zobenih pahuljica
2 žlice zobenoga brašna
4 žlice suncokretova ulja
2 - 3 žlice vode
½ šalice rižinoga slada
½ čajne žlice mljevenog cimeta
½ šalice krupno narezanih oraha

Postupak:
Zagrijte pećnicu na 200 °C. U zdjeli pomiješajte borovnice, krupicu i sirup od agave pa kuhajte desetak minuta na laganoj vatri. Ostavite sa strane da se hladi, uz povremeno miješanje. Za granolu pomiješajte ulje, vodu i slad pa dodajte u zobene pahuljice koje ste prethodno izmiješali s cimetom i brašnom. Na kraju dodajte orahe. U nauljeni kalup veličine 29 x 18 cm stavite kuhane borovnice, a preko njih ravnomjerno rasporedite smjesu za granolu. Pecite dvadeset minuta. Ovaj desert najbolje je poslužiti dok je još topao.