Sastojci
1/2 šalice luka (1 veća glavica)
1 šalica mrkve (1 velika ili dvije manje)
4 šalice hokaido bundeve (oko kilogram)
2 češnja češnjaka (ili češnjak u prahu)
1 l vode
2 žlice shoyua (prirodno fermentiranog umaka od soje)
1/4 žličice curry praha
1/4 žličice kurkume
na vrh noža praha korijandra
1 žličica himalajske ili nerafinirane morske soli
2 žlice maslinova ulja
3 žlice zobenih pahuljica
sojino vrhnje, mladi luk, svježi peršin, pržene sjemenke bundeve za posluživanje

Priprema
Luk nasitno narežite, naribajte ili sitno nasjeckajte češnjak, bundevu narežite na kocke, a mrkvu na ploške. Na 1 žlici maslinova ulja pirjajte luk (u hladnu posudu za kuhanje ulijte ulje, odmah dodajte luk i tek onda stavite na vatru). Dodajte mrkvu, bundevu, češnjak, začine, sol i vodu. Ako ne koristite shoyu umak, treba još posoliti. Dodajte vode samo toliko da pokrije povrće (oko 1 l). Kad provri, smanjite vatru i poklopljeno kuhajte 15 minuta. Zatim dodajte zobene pahuljice i kuhajte još 3 - 4 minute. Ugasite plamen i dodajte još 1 žlicu maslinova ulja. Izmiksajte u blenderu. Probajte je li dovoljno slano i začinjeno. Ako juha bude previše gusta, dodajte još malo vode i zagrijte je do vrenja. Možete je poslužiti sa zobenim ili sojinim vrhnjem, nasjeckanim peršinom ili mladim lukom i prženim sjemenkama bundeve.