Količina: za 4 - 6 osoba
Priprema: 20 minuta
Kuhanje: 35 - 40 minuta

2 žlice sezamova ulja
500 g koromača, narezanog na tanke ploške
1 mrkva
2 poriluka bez listova, narezana na ploške
2 krumpira, oguljena i narezana na kockice
1 komad svježeg đumbira, oguljenog i usitnjenog
1 češanj češnjaka, usitnjenog
1⁄2 malog zelenoga feferona, narezana na kolutiće
1 mali crveni feferon, narezan na ploškice
1 žlica sjemenki koromača
sol
3 žlice crvene miso paste od ječma
1,5 l kipućeg dashi temeljca ili vode
150 g nasjeckane potočarke i jedna potočarka za ukras
5 prepolovljenih mahuna
1 žlica svježe iscijeđenog limunova soka

1. Zagrijte ulje u velikoj posudi za juhu na srednje jakoj vatri.
2. Dodajte koromač, mrkvu, poriluk i krumpir pa kuhajte 4 - 5 minuta da povrće omekša.
3. Umiješajte đumbir, češnjak, feferone i sjemenke koromača. Začinite solju i kuhajte 10 minuta na laganoj vatri.
4. Rastopite miso u 120 ml kipućeg dashi temeljca ili vode.
5. Umiješajte miso smjesu i ostatak dashi temeljca u juhu.
6. Kuhajte 15 - 20 minuta, dok krumpir ne omekša.
7. Dodajte potočarku i mahune. Kuhajte još 3 minute.
8. Iscijedite limunov sok u juhu.
9. Poslužite u dubokim tanjurima ili zdjelicama.
10. Ukrasite potočarkom i poslužite vruće.

Pročitajte i:

Miso juha - u čemu je njezina tajna?

Miso juha sa škampima i udon rezancima

Miso juha sa soba rezancima