150 g integralnoga pirova brašna EKO-JAZO
50 g glatkoga pirova brašna ili polubijelog brašna
50 g mljevenog EKO rogača OPG Božanić
70 g tamnog smeđeg šećera Encian Muscovado
50 g nasjeckanih EKO lješnjaka OPG BOROVIĆ
15 g sušenih jabuka
200 ml vode ili biljnog mlijeka (npr. zobeno, bademovo)
Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. Manji kalup obložite papirom za pečenje. Pomiješajte obje vrste brašna s rogačem i smeđim šećerom. Krupno nasjeckajte lješnjake pa ih nekoliko minuta popržiti nasuho na tavici kako bi zamirisali. Istresite ih na tanjur i ostavite da se malo ohlade. Nasjeckajte i sušene jabuke. U mješavinu suhih sastojaka ulijte vodu ili biljno mlijeka pa kratko promiješajte, a zatim umiješajte nasjeckane lješnjake i sušene jabuke. Ulijte u kalup i pecite na 180 stupnjeva 15 minuta. Ostavite da se ohladi prije rezanja.
Najbolje je da ove browniese ispečete dan prije jer su najukusniji kad odstoje jedan dan.
U smjesu možete umiješati i pola kruške narezane na sitne kockice ili nekoliko suhih šljiva, očišćenih od koštica i nasitno narezanih.
Više informacija o dm-ovim prirodnim proizvodima i bioproizvodnji doznajte na sljedećem linku