Količina: za 6 - 8 osoba
Priprema: 15 minuta
Kuhanje: 10 minuta

350 g suhih udon rezanaca
24 mala kuhana škampa (kozice), bez oklopa i glave
150 g tvrdog tofua, narezanog na kockice
2 l vode
200 g bijele miso paste
1 žlica mljevenoga svježeg đumbira
2 žlice umaka od soje
1 svežanj šparoga, ukoso narezanih
350 g miješanih azijskih gljiva (shimeji, shiitake itd.)
100 g listova mladog špinata
2 ljutike (mlada luka) bez listova, ukoso narezane

1. Kuhajte rezance u velikoj zdjeli kipuće vode dok ne omekšaju, oko 8 minuta ili prema uputama na pakiranju. Dobro ocijedite.
2. Ravnomjerno podijelite rezance u 6 - 8 tanjura.
3. Na svaki tanjur stavite škampe i tofu.
4. Vodu i miso pastu zagrijavajte u posudi srednje veličine na srednje jakoj vatri dok ne proključa, uz često miješanje.
5. Kad se miso rastopi, smanjite vatru. Dodajte đumbir i sojin umak pa kuhajte još 2 minute.
6. Dodajte šparoge, gljive i špinat pa kuhajte još 30 sekundi.
7. Ulijte juhu preko rezanaca u tanjuru.
8. Pospite ljutikom i poslužite dok je vruće.

Pročitajte i:

Miso juha - u čemu je njezina tajna?

Miso juha od koromača

Miso juha sa soba rezancima