za 3 osobe:
30 dag skuhanog i očišćenog bakalara
60 dag krumpira
sol po želji
½ dl maslinovog ulja
češanj češnjaka
2 luka
2 dl ukuhane rajčice
2 žlice nasjeckanih maslina kalamata
2 žličice kapara
2 žličice suhih grožđica
2 žlice pinjola
1 dl bijelog vina
½ žličice timijana
½ žličice bosiljka
¼ žličice ružmarina
2 žlice sojinog umaka
2 žlice sojinog vrhnja
žlica usitnjenog parmezana
Očišćeni bakalar usitnite. Krumpir narežite na ploške i stavite kuhati u hladnu vodu s nekoliko prstohvata soli. Neka se kuha 3 minute, procijedite i ostavite da se malo ohladi. Za to vrijeme na maslinovom ulju popržite luk i dodajte rajčicu, kapare, masline, grožđice i pinjole. Pirjajte 3 minute i dodajte bijelo vino.
Ostavite na vatri da alkohol iz vina ishlapi, a zatim dodajte usitnjeni češnjak. Pirjajte još 3 minute i dodajte timijan, ružmarin, bosiljak i sojin umak.
U vatrostalnu posudu slažite red krumpira, red bakalara, a na svaki red dodajte nekoliko kapi maslinovog ulja. Slaganje završite krumpirom. Prelijte umakom od rajčice sa začinima, zatim sojinim vrhnjem i na kraju pospite parmezanom. Poklopite i pecite 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 180°C.