za 3 osobe:

30 dag skuhanog i očišćenog bakalara

60 dag krumpira

sol po želji

½ dl maslinovog ulja

češanj češnjaka

2 luka

2 dl ukuhane rajčice

2 žlice nasjeckanih maslina kalamata

2 žličice kapara

2 žličice suhih grožđica

2 žlice pinjola

1 dl bijelog vina

½ žličice timijana

½ žličice bosiljka

¼ žličice ružmarina

2 žlice sojinog umaka

2 žlice sojinog vrhnja

žlica usitnjenog parmezana

Očišćeni bakalar usitnite. Krumpir narežite na ploške i stavite kuhati u hladnu vodu s nekoliko prstohvata soli. Neka se kuha 3 minute, procijedite i ostavite da se malo ohladi. Za to vrijeme na maslinovom ulju popržite luk i dodajte rajčicu, kapare, masline, grožđice i pinjole. Pirjajte 3 minute i dodajte bijelo vino.

Ostavite na vatri da alkohol iz vina ishlapi, a zatim dodajte usitnjeni češnjak. Pirjajte još 3 minute i dodajte timijan, ružmarin, bosiljak i sojin umak.

U vatrostalnu posudu slažite red krumpira, red bakalara, a na svaki red dodajte nekoliko kapi maslinovog ulja. Slaganje završite krumpirom. Prelijte umakom od rajčice sa začinima, zatim sojinim vrhnjem i na kraju pospite parmezanom. Poklopite i pecite 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 180°C.