Za 4 osobe

1 i ½ šalica polubijelog brašna

½ šalice kukuruznog brašna

žličica praška za pecivo

½ žličice sode bikarbone

5 dag kokosovog brašna

6 dag prženih i nasjeckanih lješnjaka

½ žličice cimeta

10 dag grožđica

1 dl soka od višanja

1 dl narančinog soka

1 dl suncokretovog ulja

1 dl sirupa od agave

10 dag krupno naribane mrkve

žličica biomargarina

SASTOJCI ZA KREMU

10 dag tofua

1 dl sojina šlaga

žlica voćnog šećera (fruktoza)

žličica vanilin šećera

korica 1 limete

Zagrijte pećnicu na 180°C. Okrugli kalup promjera 22 cm premažite margarinom. Grožđice kuhajte u soku od višanja dok ne omekšaju. Kad se ohlade, promiješajte ih štapnim mikserom. U posebnoj posudi izmiješajte polubijelo i kukuruzno brašno, cimet, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, kokosovo brašno i lješnjake. U drugoj posudi izmiješajte tekuće sastojke: sirup od agave, ulje, narančin sok i pire od grožđica. U tekuću smjesu dodajte mrkvu pa izlijte na suhe sastojke i lagano promiješajte. Ulijte tijesto u kalup i pecite 45-50 minuta. Kad se torta potpuno ohladi, izvadite je iz kalupa i premažite kremom.

KREMA

Pomiješajte sve sastojke i miksajte štapnim mikserom dok ne dobijete glatku kremu. Nanesite je na vrh torte i ukrasite krupno sjeckanim lješnjacima.