Za 4 osobe
1 i ½ šalica polubijelog brašna
½ šalice kukuruznog brašna
žličica praška za pecivo
½ žličice sode bikarbone
5 dag kokosovog brašna
6 dag prženih i nasjeckanih lješnjaka
½ žličice cimeta
10 dag grožđica
1 dl soka od višanja
1 dl narančinog soka
1 dl suncokretovog ulja
1 dl sirupa od agave
10 dag krupno naribane mrkve
žličica biomargarina
SASTOJCI ZA KREMU
10 dag tofua
1 dl sojina šlaga
žlica voćnog šećera (fruktoza)
žličica vanilin šećera
korica 1 limete
Zagrijte pećnicu na 180°C. Okrugli kalup promjera 22 cm premažite margarinom. Grožđice kuhajte u soku od višanja dok ne omekšaju. Kad se ohlade, promiješajte ih štapnim mikserom. U posebnoj posudi izmiješajte polubijelo i kukuruzno brašno, cimet, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, kokosovo brašno i lješnjake. U drugoj posudi izmiješajte tekuće sastojke: sirup od agave, ulje, narančin sok i pire od grožđica. U tekuću smjesu dodajte mrkvu pa izlijte na suhe sastojke i lagano promiješajte. Ulijte tijesto u kalup i pecite 45-50 minuta. Kad se torta potpuno ohladi, izvadite je iz kalupa i premažite kremom.
KREMA
Pomiješajte sve sastojke i miksajte štapnim mikserom dok ne dobijete glatku kremu. Nanesite je na vrh torte i ukrasite krupno sjeckanim lješnjacima.