Za 4-6 osoba

25 dag polubijelog brašna

5 dag integralnog pšeničnog brašna

žlica praška za pecivo

½ žličice sode bikarbone

vrećica vanilin šećera

8 dag rapadura šećera

10 dag mljevenih badema

2 dl soka od jabuke

1 dl soka od naranče

2 žličice meda

175 ml suncokretova ulja

korica od 2 limuna

20 dag krupno naribanih tikvica

2 žlice suncokretova ulja za premaz kalupa

Zagrijte pećnicu na 180°C i premažite uljem svaki od 12 udubljenja u kalupu za muffine ili pripremite specijalne papirnate čašice. Pomiješajte suhe sastojke: polubijelo i integralno brašno, vanilin šećer, rapadura šećer, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i bademe. U drugoj posudi pomiješajte sok od jabuke, sok od naranče, ulje, med i koricu limuna. Suhoj smjesi dodajte tekuću i lagano promiješajte. Tijesto za muffine raspodijelite u kalup i pecite 30 minuta. Muffini su posebno ukusni ako na vrh dodate svježe tučeni sojin šlag.