Za 4-6 osoba
25 dag polubijelog brašna
5 dag integralnog pšeničnog brašna
žlica praška za pecivo
½ žličice sode bikarbone
vrećica vanilin šećera
8 dag rapadura šećera
10 dag mljevenih badema
2 dl soka od jabuke
1 dl soka od naranče
2 žličice meda
175 ml suncokretova ulja
korica od 2 limuna
20 dag krupno naribanih tikvica
2 žlice suncokretova ulja za premaz kalupa
Zagrijte pećnicu na 180°C i premažite uljem svaki od 12 udubljenja u kalupu za muffine ili pripremite specijalne papirnate čašice. Pomiješajte suhe sastojke: polubijelo i integralno brašno, vanilin šećer, rapadura šećer, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i bademe. U drugoj posudi pomiješajte sok od jabuke, sok od naranče, ulje, med i koricu limuna. Suhoj smjesi dodajte tekuću i lagano promiješajte. Tijesto za muffine raspodijelite u kalup i pecite 30 minuta. Muffini su posebno ukusni ako na vrh dodate svježe tučeni sojin šlag.