Za 4-6 osoba
20 dag polubijelog brašna
5 dag kukuruznog brašna
3 žlice mljevenog maka
prstohvat soli
žlica praška za pecivo
¼ žličice sode bikarbone
žličica miješanih začina za medenjake
¼ žličice muškatnog oraščića
5 dag margarina
5 žlica sojina mlijeka
2 žlice sojina vrhnja
korica limuna
20 dag batata
2 žlice suncokretova ulja za premaz kalupa
Zagrijte pećnicu na 180°C. Kalup za kruh premažite uljem. Skuhajte oguljeni batat u kipućoj vodi, ocijedite i napravite pire. Pomiješajte polubijelo i kukuruzno brašno, sol, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, mak i začine. U drugoj posudi pomiješajte sojino mlijeko, sojino vrhnje i koricu limuna. Margarin razmrvite u smjesu suhih sastojaka i mijesite rukama 2-3 minute. Dodajte tekuće sastojke i nastavite mijesiti 2-3 minute. Tijesto stavite u kalup i pecite 45 minuta. Kad se kolač ohladi, režite ga na kriške.