Za 4-6 osoba

20 dag polubijelog brašna

5 dag kukuruznog brašna

3 žlice mljevenog maka

prstohvat soli

žlica praška za pecivo

¼ žličice sode bikarbone

žličica miješanih začina za medenjake

¼ žličice muškatnog oraščića

5 dag margarina

5 žlica sojina mlijeka

2 žlice sojina vrhnja

korica limuna

20 dag batata

2 žlice suncokretova ulja za premaz kalupa

Zagrijte pećnicu na 180°C. Kalup za kruh premažite uljem. Skuhajte oguljeni batat u kipućoj vodi, ocijedite i napravite pire. Pomiješajte polubijelo i kukuruzno brašno, sol, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, mak i začine. U drugoj posudi pomiješajte sojino mlijeko, sojino vrhnje i koricu limuna. Margarin razmrvite u smjesu suhih sastojaka i mijesite rukama 2-3 minute. Dodajte tekuće sastojke i nastavite mijesiti 2-3 minute. Tijesto stavite u kalup i pecite 45 minuta. Kad se kolač ohladi, režite ga na kriške.