Za 4 osobe
žlica bio margarina
10 dag crne čokolade
5 dag crne čokolade s okusom naranče
20 dag polubijelog brašna
3 žličice vanilin šećera
10 dag rapadura šećera
½ žlice praška za pecivo
½ žličice sode bikarbone
1 dl suncokretova ulja
2,5 dl soka od jabuka
10 dag badema
15 dag krupno naribane sirove cikle
SASTOJCI ZA GLAZURU
10 dag crne čokolade
žlica biomargarina
1-2 žlice sojinog ili zobenog mlijeka
Zagrijte pećnicu na 180°C. Okrugli kalup promjera 22 cm namažite margarinom. Naribajte čokoladu na sitno i pomiješajte s polubijelim brašnom, vanilin šećerom, rapadura šećerom, praškom za pecivo i sodom bikarbonom. Sameljite bademe i dodajte ih suhim sastojcima. U drugoj posudi pomiješajte tekuće sastojke: sok od jabuka i ulje, pa dodajte ciklu. Smjesi suhih sastojaka lagano primiješajte tekuće. Dobivenu smjesu izlijte u kalup i pecite 50 minuta. Kad se torta potpuno ohladi, prelijte je čokoladnom glazurom.
GLAZURA
Čokoladu otopite na pari pa dodajte margarin i mlijeko.Tekuću glazuru prelijte po torti i ostavite da se stisne.