Za 4 osobe

žlica bio margarina

10 dag crne čokolade

5 dag crne čokolade s okusom naranče

20 dag polubijelog brašna

3 žličice vanilin šećera

10 dag rapadura šećera

½ žlice praška za pecivo

½ žličice sode bikarbone

1 dl suncokretova ulja

2,5 dl soka od jabuka

10 dag badema

15 dag krupno naribane sirove cikle

SASTOJCI ZA GLAZURU

10 dag crne čokolade

žlica biomargarina

1-2 žlice sojinog ili zobenog mlijeka

Zagrijte pećnicu na 180°C. Okrugli kalup promjera 22 cm namažite margarinom. Naribajte čokoladu na sitno i pomiješajte s polubijelim brašnom, vanilin šećerom, rapadura šećerom, praškom za pecivo i sodom bikarbonom. Sameljite bademe i dodajte ih suhim sastojcima. U drugoj posudi pomiješajte tekuće sastojke: sok od jabuka i ulje, pa dodajte ciklu. Smjesi suhih sastojaka lagano primiješajte tekuće. Dobivenu smjesu izlijte u kalup i pecite 50 minuta. Kad se torta potpuno ohladi, prelijte je čokoladnom glazurom.

GLAZURA

Čokoladu otopite na pari pa dodajte margarin i mlijeko.Tekuću glazuru prelijte po torti i ostavite da se stisne.